Bij een goede film hoort minstens zo goede filmmuziek. Voor Beauty and the Beast hoefde er niets nieuws gecomponeerd te worden, maar John Legend en Ariana Grande geven het titelnummer een magische boost.

Article continues after the ad

Ariana Grande en John Legend

Het nummer werd geschreven door Howard Ashman en gecomponeerd door Alan Menken voor de originele Disneyfilm uit 1991. Beauty and the Beast werd voor de film ingezongen door Angela Lansbury en later als single uitgebracht met de stemmen van Celine Dion en Peabo Bryson. Ariana Grande en John Legend bewijzen eveneens prachtig te klinken samen. 

Titelsong

De titelsong van Beauty and the Beast werd bekroond met meerdere awards, waaronder een Golden Globe, een Oscar en een Grammy en is met recht een klassieker te noemen. De versie van Legend en Grande doet niet alleen het nummer, maar ook de film recht door het opnemen van een betoverende videoclip. De artiesten zingen bij de piano, terwijl Emma Watson en Dan Stevens als Belle en het Beest zien dansen op de achtergrond.

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd en zich opsluit in zijn kasteel. Zijn enige redding is iemand vinden die verliefd wordt op zijn karakter. Wanneer de jonge Belle in zijn kasteel belandt op zoek naar haar vader, sluit hij een deal met haar. Het beest laat haar vader vrij als Belle zijn plek in neemt. Is zij degene die de vloek kan verbreken?

Beauty and the Beast draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen.