Het megasucces van A Quiet Place is vooral te danken aan regisseur, schrijver én hoofdrolspeler John Krasinski. Gelukkig is dit multitalent ook aan boord voor het onvermijdelijke vervolg op de horrorhit!

Article continues after the ad

Geruisloos

Dit voorjaar verscheen A Quiet Place in de bioscopen, een ijzingwekkende horrorfilm over een gezin dat geterroriseerd wordt door mysterieuze monsters die afkomen op geluid. Ondanks dat het in de film vaak muisstil is, verliep de bioscooprelease verre van geruisloos. A Quiet Place kostte ongeveer 20 miljoen dollar om te maken, maar heeft inmiddels al meer dan 330 miljoen dollar opgeleverd. Dat succes is vooral te danken aan John Krasinski, die niet alleen tekende voor de regie en het scenario, maar ook voor de hoofdrol!

Kaskraker

In april werd al een vervolg aangekondigd. Krasinski onthulde zelfs al hoe dat vervolg er volgens hem uit moest zien. Klein detail: het was nog niet duidelijk of de veelzijdige filmmaker überhaupt zou terugkeren voor het vervolg. Krasinski zou het namelijk momenteel erg druk hebben met de Jack Ryan-serie die hij momenteel ontwikkelt voor Amazon. Om het brein achter A Quiet Place toch aan boord te hebben, heeft de studio aangegeven geen haast te maken met het vervolg op hun kaskraker.

Dierbaar

Producent Andre Form vertelt in een interview: “Krasinski doet zeker weer mee. En daar hebben we geluk mee gehad. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat een studio zegt: ‘hier is de deadline, aan de bak!’. Maar in dit geval hoeven we ons niet te haasten en kunnen we de tijd nemen. Gelukkig maar, want de film is ons te dierbaar om een haastklus te leveren.”

A Quiet Place is momenteel te zien in de bioscoop.