John de Mol

Patty Brard deelt in haar nieuwe biografie een flink aantal showbizzsneren uit. Ook onthult ze juicy zaken die anders nóóit uit zouden komen. Zo ook nu weer, met een tweede onthulling over haar huidige baas John de Mol.

Article continues after the ad

Die kreeg 't ergens anders in het boek ook al voor zijn kiezen toen Patty zijn bizarre contracteisen bekendmaakte. Dat hij Patty zou kunnen ontslaan wanneer ze 'te veel aankomt'. De grootste mediatycoon van Nederland, die wel vaker voor woede en irritatie zorgt, komt ook op een andere manier aan de beurt, zo achterhaalde Mediacourant.

Smullen van RTL-falen

Het mediablog dook weer eens in Patty's recent verschenen biografie en vond de passage waarin haar overstap naar Talpa aan bod kwam. "Na de stukgelopen onderhandelingen tussen Patty en RTL, is ze via Gordon terechtgekomen bij De Mol. Hij nodigde haar uit in zijn riante villa", beschrijft het blog. Vervolgens kwam John met de volgende pikante uitspraak. "Oké, ik ga nu koffiezetten en intussen ga jij mij vertellen wat er allemaal misgaat bij RTL, want daar geniet ik van."

Patty Brard


Bekoelde relatie

John de Mols Talpa en RTL staan nu niet bepaald bekend als vriendjes voor het leven. Zeker niet nadat De Mol het zogenoemde 'gentleman's agreement' met RTL schond door verschillende sterren weg te 'kapen'. Aan de andere kant wil John het liefst meer samenwerken met RTL, omdat dit voor de toekomst van tv-zenders - mede vanwege concurrentie van Netflix, bijvoorbeeld - uiteindelijk noodzakelijk zou zijn, redeneert hij. Dit is er tot nu toe nooit van gekomen. Oftewel: voer voor irritatie. 

Sneaky

Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond beschrijven in hun boek dat John de Mol een beetje sneaky te werk ging met Patty's overstap. Dat mocht niet op weer zo'n 'kaping' lijken. "Afgesproken werd om het nieuws nog even stil te houden en pas te laten lekken op het moment dat Patty in Thailand zou zijn voor opnames van de zender TLC, zodat ze minder makkelijk bereikbaar was voor de pers." Allemaal strategie dus. "Hoe meer Patty zich als freelancer zou manifesteren en voor andere zenders dan RTL zou werken, hoe minder het er straks op zou lijken dat John de Mol zijn sterren wegkocht bij de grote concurrent."