Het lijkt momenteel wel een soort Derde Wereldoorlog in Hilversum: de ene na de andere tv-ster verhuist van zender of wordt er keihard uitgegooid. Eén man speelt hierin de hoofdrol: John de Mol. Volgens kenners richt hij zijn pijlen nu op Hart van Nederland

Article continues after the ad

Het zou na de enorm pijnlijke exit van Piet Paulusma en die van ‘Man man man’ Rob Geus het volgende SBS6-icoon zijn dat zou verdwijnen. Tv-recensente Angela de Jong bereidt ons vast voor op het ergste. “Ik ben zomaar bang dat Hart van Nederland de volgende is die het slachtoffer gaat worden”, zo vertelde ze op Radio 2.
 

Waarom dan?

Daar is één simpele reden voor: “John de Mol houdt er gewoon niet zo van”, zo denkt De Jong. “Hij wil glamour en sterren. Hart van Nederland is natuurlijk puur het tegenovergestelde.” Ook vult ze aan dat Hart van Nederland kneuterig is. Dicht bij de mensen. “Maar dat is wel waar de SBS-kijker van houdt.”
 

Niet meer te volgen

Kijkers pikken het niet wanneer een tv-mammoet zomaar van de buis wordt gehaald. Oké, Piet Paulusma mag nog wel effe door voordat ‘ie weg moet, maar De Wereld Draait Door vond het zó erg, dat ze Piet gisteren een speciale laatste ode gaven, live in de uitzending. Zou John de Mol zich er ook maar iets van aantrekken?