John de Mol, Big Brother

John de Mol had misschien in de jaren negentig een enorme hit te pakken met het realityprogramma Big Brother, maar dat wil niet zeggen dat hij nu weer 'topfan' is van de show. De nieuwe RTL-versie heeft hem namelijk nog niet kunnen overtuigen!

Article continues after the ad

Dit laat de mediamagnaat weten aan De Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden.

Nog niet overtuigd

"Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet heel getriggerd door wat ik gezien heb", laat hij weten in het interview. "Ik denk sowieso dat het al moeilijker is om een Nederlands publiek achter een realityprogramma te krijgen met de helft een Belgische cast en de helft een Nederlandse cast. Laat ik het voorzichtig beoordelen: van wat ik heb gezien, ben ik er niet kapot van." 

Nieuwe plannen

Hij zou zich op dit moment dan ook niet eens durven te wagen aan een nieuw realityprogramma a la Big Brother of Utopia, maar dat geldt absoluut niet voor andere tv-genres. "We gaan alleen dit jaar al, buiten Marble Mania om, vijf heel grote projecten doen", licht de mediamagnaat alvast een tipje van de sluier op. Hij hoopt daarmee de wereld te verbazen. "Ik wil nog wel een Emmy winnen met een ander programma. Ik wil ook nog een keer de Televizier-Ring winnen, ik wil nog tien programma's maken die door de grens van twee miljoen kijkers heen gaan", aldus de toekomstgerichte tv-producent.

Knikkeren met Johan Derksen

Naast al die toekomstplannen, zijn ze pijlen nu vooral gericht op zijn knikkershow Marble Mania, want hoewel Angela de Jong misschien niet helemaal overtuigd was, gold dat niet voor... Johan Derksen! "Ik was ook verbaasd", vertelt John openhartig. "Hij stuurde mij vrijdagochtend een mailtje van: 'Ik heb gisterenavond met veel plezier zitten kijken.' Ik zeg: 'Johan? Ben je al dronken of heb je iets verkeerds gegeten? Zo niet, dan lijst ik deze even in.'" Wie weet zien we Johan door deze openbaring dan wel eens terugkeren als kandidaat

Marble Mania is elke donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6. Big Brother zie je dagelijks om 21.30 uur op RTL5.