We zijn er nog maar net van bekomen dat Jamie Lee Curtis meedoet in de nieuwe Halloween. Nu is bekend dat horrormeester John Carpenter de soundtrack verzorgt!

Article continues after the ad

John Carpenter regisseerde de eerste Halloween uit 1978, en maakte zelf de muziek voor de beroemde slasher. Anno 2017 is de soundtrack volgens de regisseur (van o.a. The Thing, Escape From New York en Christine) wel toe aan een update.

Carpenter is executive producer van de nieuwe Halloween, en volgens hem valt de muziek onder zijn verantwoordelijkheid. Hij weet nog niet precies of hij de beroemde soundtrack aanpast, of een geheel nieuwe versie opneemt. Carpenter wil met regisseur David Gordon Green overleggen wat het beste is voor de film.

Haastklus

De soundtrack van Halloween is één van de bekendste filmtunes ooit. Niet slecht voor muziek die Carpenter in drie dagen in elkaar flanste! De invloed van de zware synthesizers is bijvoorbeeld onmiskenbaar in het recente Stranger Things.

Carpenter zelf blijft er zelf erg nuchter onder. Volgens de regisseur was een synthesizer gewoon de goedkoopste manier om een soundtrack te maken.

Halloween 2018

De nieuwste Halloween-film (de elfde!) gaat volgend jaar oktober in première. Carpenter is weer van de partij, en hetzelfde geldt voor scream queen Jamie Lee Curtis. Regisseur Green vertelde dat de nieuwe Halloween verder gaat na Halloween II (uit 1981). De gebeurtenissen uit de latere films worden min of meer genegeerd.