Vanavond begint het nieuwe seizoen van Voetbal Inside. Dit zou het laatste seizoen zijn waaraan Johan Derksen meedoet, maar de voetbalanalyticus twijfelt of hij wel echt wil stoppen met de talkshow.

Article continues after the ad

Gepeperd

Voetbal Inside is moeilijk voor te stellen zonder de gepeperde mening van voetbalanalyticus Johan Derksen. Toch was aangekondigd dat het komende seizoen het laatste zou zijn waarin Derksen aanschuift bij Wilfred Genee en René van der Gijp. Maar in het AD vertelt de 68-jarige Derksen dat hij het moeilijk vindt om na dit seizoen al afscheid te nemen van Genee en Van der Gijp: “Stoppen? Ik vind het lullig om die jongens in de steek te laten.”

Ego-ruzies

De band tussen de drie presentatoren is overigens niet altijd zo warm geweest. “Er waren inderdaad periodes dat we elkaar haatten en buiten de uitzendingen elkaar doodzwegen. Het waren ego-ruzies. En misschien dat we daarom nu dichter naar elkaar zijn toegegroeid. (…) De zenderbaas van RTL7 heeft in dat opzicht een ontzettend saai jaar achter de rug”, aldus de voetbalexpert.

Mocht dit echt het laatste seizoen zijn voor Derksen, dan weet hij al een geschikte opvolger: “Wim Kieft zou prima op mijn plek kunnen. Jammer dat hij bij Ziggo Sport zit.”

Het nieuwe seizoen van Voetbal Inside begint vanavond om 20.30 op RTL 7.