Wilfred Genee en Johan Derksen

Veronica Inside-analist Johan Derksen zei eerder dit jaar stellig dat-ie in 2022 zou stoppen met tv, maar daar komt hij nu al op terug. Hij krijgt samen met VI-collega's Wilfred Genee en René van der Gijp een dagelijkse talkshow op SBS6.

Article continues after the ad

Dat melden ingewijden aan het AD. Talpa-baas John de Mol legde volgens de krant een bom onder de tv-toekomst van de heren. Hij zou hebben gesteld: "Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit.” Op moment van schrijven is het nieuws nog niet bevestigd door Talpa, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Dit betekent dus ook dat Veronica Inside in de huidige vorm in zijn laatste seizoen zit.

Derksen stopt toch niet

Het nieuws dat de VI-heren een dagelijkse talkshow gaan maken, hing gisteren in al de lucht en nu is de kogel dus door de kerk. Het komt ook weer niet uit de lucht vallen: afgelopen zomer maakten de heren het erg succesvolle dagelijkse zomerprogramma De Oranjezomer waarin Johan ook over andere dingen kon lullen. Het is algemeen bekend dat hij eigenlijk weinig zin meer heeft om alleen maar over voetbal te wauwelen en dat is ook waarom 'ie had besloten te stoppen.

VI-mannen tekenen nieuwe contracten

'Had', inderdaad, want Johan plakt er nog een paar jaar aan vast! Volgens het AD gaat hij een nieuw, tweejarig contract tekenen, net als Genee en Gijp. Hun nieuwe dagelijkse programma zal elke werkdag van 21:30 tot 22:30 uur te zien zijn op SBS6 en vermoedelijk beginnen ze in januari 2022 al. "Daardoor ontstaat wel de gekke situatie dat het drietal recht tegenover de uitzendingen van het voetbal op Veronica komt te staan. Hélène Hendriks neemt daar het stokje over van Genee. Wat er met de radioshow van Genee gebeurt, is nog onduidelijk", aldus het AD.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.