Fotograaf
BrunoPress
Johan Derksen

Het einde van een tijdperk: Johan Derksen stopt bij Veronica Inside. Hij zal zijn contract netjes uitdienen, maar na medio 2022 verdwijnt 'de snor' uit beeld. Letterlijk.

Article continues after the ad

Dat bevestigt Johan in gesprek met het AD. In zijn biografie, die morgen uitkomt, gaat 'ie verder in op dit besluit, maar nog een bommetje dat Johan dropt in het boek: die snor gaat er misschien wel af!

Stoppen met VI

Eerst terug naar VI, dat het na het volgende seizoen zonder Johan moet doen. "Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan", legt Johan uit. "Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat", aldus de meest uitgesproken voetbalanalist van het land, die in het boek ook ingaat op de grote VI-ruzie van afgelopen zomer.

Geen talkshows meer

Talkshows hoeven 'm ook niet meer te bellen om aan te schuiven. "Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan." Johan wil absoluut niet bij de groep BN'ers horen die altijd maar overal aanschuift. "Ik ga er nog twee keer zitten: om het boek van Michel en Antoinnette te promoten en het Bluesfestival Grolloo."

Derksen zonder snor 

Johan wil dat het na zijn tv-carrière ook afgelopen moet zijn met zijn herkenbaarheid. Dus... weg die snor. Ook het lange haar moet eraan geloven. "Hij zit er al sinds 1971, toen ik uit dienst kwam. Maar ik ben zo ontzettend herkenbaar. Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden."

Derksen zit de komende tijd nog wel geramd, samen met Genee en Van der Gijp. De heren maken vanaf 10 juni acht weken lang de dagelijkse, dubbele talkshow Oranje zomer op SBS 6. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.