Johan Derksen bij Jinek

De rel rondom Veronica Inside mag dan alweer een paar weken geleden zijn, maar blijkbaar zit Johan Derksen er toch nog mee. Gisteravond bij Jinek kon hij het dan ook niet laten om nog even een sneer te geven aan het adres van Arie Boomsma.

Article continues after the ad

"Het probleem in Nederland is dat als je iets zegt je meteen een stempel krijgt van 'racist'. (...) Als ze mij een racist vinden: prima, dat mag. Doe aangifte bij de politie en de rechter bepaalt dan dat ik een racist ben, maar niet Arie Boomsma!" liet Johan Derksen gisteren met enige frustratie bij Jinek weten. "Zo'n klootzak die dan ook nog eens alle adverteerders gaat bellen van: je moet niet meer adverteren bij dit programma." 

Triest pleidooi

De voetbalanalist had duidelijk niet verwacht wat deze actie van Arie echt tot stand bracht. "Weet je wat ik nog triester vind? Dat hele grote merken hun oren laten hangen. Die waren in één keer weg, omdat Arie Nobody belt. Ik ga hier toch ook geen pleidooi houden: ga nooit meer naar de sportschool van Arie Boomsma. Dat is van hetzelfde niveau."

Langere show

Ondanks zijn bezwaren dat het nog altijd niet geloofwaardig is dat hij weer aanschuift bij Veronica Inside, lijkt het Eva Jinek toch maar goed dat hij nog een eigen programma heeft om deze frustraties te uiten. "Ik kan een hele hoop kwijt, want John de Mol heeft het programma een halfuur langer gemaakt", vertelt hij uiteindelijk toch met een lach. "Twee blokken extra, dus wij verdienen ons eigen salaris." Bekijk hieronder het hele fragment.

Jinek gemist? Bekijk de volledige aflevering hier terug.