De Oranjezomer reageerde geschokt op de aanslag op Peter R. de Vries

Een van de meest uitgesproken tv-gezichten van ons land, Johan Derksen, oogstte samen met zijn Oranjezomer-collega's René van der Gijp en Wilfred Genee veel lof na hun show van dinsdag. De heren legden hun uitzending stil omdat ze door de aanslag op Peter R. de Vries eigenlijk geen zin meer hadden om over voetbal te praten. Johan vertelt nu meer over die beslissing.

Hadden de heren niet door moeten gaan, zoals Humberto en Op1 wel deden (met extra lange uitzendingen)? Nee, zegt Johan in een interview met De Telegraaf. "Ik was gewoon niet meer in de mood om over voetbal te lullen."

Zo reageerden de mannen in hun eerste show van dinsdag, toe ze voor het eerst van de aanslag op Peter R. de Vries hoorden:

 

Article continues after the ad

Johan over stilleggen Oranjezomer

"We zijn dan wel in principe een voetbalprogramma", legt Johan uit, "maar wij zullen niet net doen of Peter niet is neergeschoten". Het stilleggen van de show had verder geen grote gevolgen voor de zender. "Gelukkig had Talpa nog een groot reclameblok liggen."

Nieuwe, andere uitzendingen van De Oranjezomer

Johan is blij dat 'ie met de Oranjezomer qua kijkcijfers meer dan eens Humberto verslaat. En dan gaat het tot nu toe allemaal ook nog eens zonder ruzie met Wilfred of René. "De stemming is optimaal." Na het EK hoeft Johan niet meer twee keer per avond op te draven op SBS6 - een opluchting, vooral die tweede show begon af en toe wel érg laat door verlengingen en soms zelfs penalty's bij de EK-wedstrijden. "Daar ben ik blij mee, want we moesten de afgelopen weken wel erg lang wachten tot we weer mogen."

Vanaf 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.