Wilfred Genee en Johan Derksen

Johan Derksen stopt toch nog niet met tv en krijgt een dagelijkse talkshow op SBS6 met Wilfred Genee en René van der Gijp, zo meldde het AD dit weekend. Dit blijkt toch heel anders te liggen.

De nieuwe editie van Veronica Superguide ligt morgen in de winkels. Hierin komen potentiële opvolgers van 'bromsnor' aan het woord: wie kan zijn beruchte schoenen vullen? Johan ging tenslotte stoppen, zo gaf-ie meerdere keren aan. Na die AD-onthullingen weten we het niet meer zeker, maar Johan zelf hebben we nog niet gehoord. We besloten te bellen met 'bromsnor' himself en hij zegt nu dat een eigen show 'helemaal niet zeker' is...


Johan, mogen we je even storen?

“Ja, wat moet je weten?"

Je gaat toch door, je gaat een dagelijks programma maken.

“Nee, nee, nee. Dat is helemaal niet zeker. Dat is geópperd.”

Article continues after the ad

Wij lezen overal dat je al ja hebt gezegd.

“Nee, nee, nee.”

Het idee is dat je een dagelijkse talkhow gaat doen met René en Wilfred en…

“Ja, maar dat is niet zo. Kijk, er komen berichten naar buiten want er wordt achter de schermen gesproken. Dat is alles.”

Het AD schrijft dat de kogel door de kerk is. En dat John de Mol Veronica Inside van de buis zou halen als jullie nee zouden zeggen. 

“Ja, dat is mij niet bekend. Maar jullie zijn toch van Veronica? Dan moet je de baas daar even bellen. Ik begrijp dat jij mij belt, maar ik vind het al raar dat het AD over informatie beschikt die jullie niet hebben.”

Allemaal onzin dus?

“Nou nee, er wordt gesproken. Een jaar geleden heeft John de Mol dit ons al aangeboden. Dus dat loopt nog steeds.”

Collega Hélène Hendriks zei ook al: de enige optie die er is om Johan te houden is een dagelijkse talkshow.

“Ja maar dat is bekend. Ik heb gezegd dat ik stop omdat ik niet meer in een programma wil zitten dat over voetbal gaat. Dat is de reden, ik ben uitgeluld over voetbal.”

Dus als er een dagelijkse show komt waar niet over voetbal wordt gesproken, wil jij erover nadenken? 

“Ja precies, zo zit het in elkaar.”


Veronica Superguide staat trouwens onder een geheel ander leiding dan de gelijknamige televisiezender - de twee staan los van elkaar. Uiteraard gingen we wel bij Talpa polsen hoe het zit. Daar kan ook nog niemand uitsluitsel geven. “Er is nog niets zeker”, reageert een woordvoerder.
 


Interview Johan Derksen: Thomas Braun