Johan Derksen en Art Rooijakkers

Het is weer zover: een nieuwe BN'er-fittie in showbizzland. Dit keer opent de altijd uitgesproken VI-ster Johan Derksen de aanval op RTL-presentator Art Rooijakkers - "dat ouwe wijf", zoals 'de snor' 'm noemt.

Article continues after the ad

Talpa-topman Paul Römer zat vorige maand in Arts BNR-radioprogramma Televisie van Morgen. Hierin liet Art zich uit over diversiteit bij Talpa. "Jij komt van de meest diverse omroep van ons land, de NTR, en nu zit je in zo’n wit bastion. In de beslissende functies zijn het allemaal witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd", legde Art 'm voor. Johan vindt dat Art zich enorm aanstelt, liet hij gisteren weten in Veronica Inside.

Johan Derksen vs. Art Rooijakkers

Voor Johan kwam het als een verrassing: Art - die momenteel te zien is in Rooijakkers over de Vloer - die ergens een mening over heeft. "Art Rooijakkers is geen onvriendelijke man, maar ik heb hem nog nooit op een mening kunnen betrappen. Hij maakt ook van die nietszeggende, vriendelijke programmaatjes. Maar blijkbaar is er plotseling iets voorgevallen en wordt het de directie van Talpa kwalijk genomen dat het witte mannen zijn."

Wat is het probleem niet?

Johan ziet het probleem niet. "Dan zeg ik van: ’Art Rooijakkers, houd je bek, joh.’ Wij hebben jaren bij RTL gezeten, met een directie die bestond uit homo’s. Daar hebben we toch ook nooit wat van gezegd? Het zal me een worst zijn of ze hetero, homo, wit of zwart zijn." Johan vindt Art maar een 'oud wijf' die zich er 'niet mee moet bemoeien'. "Hij moet gewoon die programma’s voor huisvrouwen blijven maken. Als hij mij een plezier wil doen, houdt hij zijn mond. Want het komt er ook niet overtuigend uit, uit die bek van hem."


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: