Veronica Inside 2020, Johan Derksen
Source
Helene Wiesenhaan

Johan Derksen zit morgen weer als vanouds met zijn tv-collega's Wilfred Genee en René van der Gijp aan tafel voor het nieuwe seizoen van Veronica Inside. Maar wie dacht dat hij zich voor dit komende seizoen wat gaat inhouden, heeft het mis! 

Article continues after the ad

Johan Derksen is namelijk niets veranderd en wil zich blijven onderscheiden. "Dus alles moeten kunnen blijven zeggen", zo vertelt hij in Dagblad van het Noorden.

Langverwachte reünie

De drie mannen hebben elkaar na het gesprek waar we uiteindelijk allemaal niets wijzer van werden niet meer echt gesproken, maar daar had Johan ook geen behoefte aan. "Een apart gesprek is niet nodig. We gaan gewoon zitten", vindt de voetbalanalist. "Als je van tevoren bij elkaar gaat komen, ga je weer een uitzending zitten regisseren. Dat is niet onze kracht."  Wie morgen dus de televisie aanschakelt om flink wat vuurwerk te zien, komt mogelijk van een koude kermis thuis. "Ik maak me ook geen zorgen over de chemie. Daarvoor hebben we genoeg meegemaakt. We hebben vaker goede televisie gemaakt na incidenten."

Johns dwang

Het is bijna een wonder te noemen dat het bekende trio wél weer met elkaar aan tafel zit. Alweer bijna drie maanden geleden ging het flink fout nadat Johan Derksen een foute grap maakte aan het adres van Akwasi. Sponsoren van Veronica Inside trokken zich massaal terug en de programmamakers besloten daarom één uitzending te wijden aan racisme. Waar daarvoor nog de meeste kritiek kwam van mensen buiten het programma sloeg de bom daarna vooral achter de schermen in: Johan Derksen en René van der Gijp voelden zich bedrogen door hun collega Wilfred Genee en wilden nooit meer met hem aan tafel. Tot uiteindelijk John de Mol met de scepter zwaaide en ze wees op hun contractuele verplichtingen.

Veronica Inside is morgenavond om 20:30 uur te zien op Veronica.