Johan Derksen in De Oranjezomer

Johan Derksen heeft in De Oranjezomer geen vrienden gemaakt in Limburg! Terwijl de halve provincie aan het watertrappelen is vond Derksen dat ze niet zo moesten zeuren. “Die Limburgers hebben voor het eerst hoog water!”

Zuid-Limburg heeft de laatste dagen enorm veel wateroverlast: in Heerlen varen mensen in roeibootjes over straat, het schitterende Valkenburg staat onder water en het leger is ingeroepen om de Limburgers te helpen.

In De Oranjezomer had Johan Derksen daar geen enkele boodschap aan.”Ik ben aan de oevers van de Rijn opgegroeid: ik weet alles van wateroverlast. Iedere winter moest ik met laarzen aan naar de wc: alles stond altijd onder water!”

Article continues after the ad

De Oranjezomer relt door!

Wilfred Genee voelde op zijn (natte) sokken alweer waar dit heen ging: “Dit is een grapje toch, hè?” “Nee”, hield Derksen vol, “als je in een rivierengebied bent opgegroeid: Nijmegen overstroomde ook altijd. Die Limburgers hebben nu voor het eerst hoog water en die schreeuwen moord en brand! Als het nog erger wordt dan rijd ik er wel even heen.”

De Limburgers hebben wel even iets anders aan hun hoofd, maar degene díe keken waren niet blij met Derksens verhaal.

Jan Boskamp vond Derksen nogal gemeen doen over de Limburgers, maar Johan zelf was totaal niet onder de indruk. “Zo’n overstroming? Daar lachen wij om!” Sterker nog: ze mogen van geluk spreken. “Ik ben ook wel eens in de zuidelijke staten van Amerika geweest en daar heb je dit ook, maar komen uit de meren en rivieren de alligators de stad in zwemmen!”

De Oranjezomer

Officieel gaat De Oranjezomer op dit moment over de Tour de France, maar aan tafel wordt er voornamelijk over voetbal of politiek gesproken. Of Rachel Hazes, mislukte huwelijksaanzoeken én de vreselijke aanslag op Peter R. De Vries.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Sinds vanavond kunnen we na Jeroen van der Boom, Turkije, het Nederlands elftal én elkaar(!) ook de Limburgers tot de vijanden van Veronica Inside rekenen. De Oranjezomer is elke werkdag te zien op SBS6, vanaf 21:40 uur.