Johan Derksen

Angela de Jong moest lachen om Johan Derksen, die tegen al zijn beloftes in tóch in de talkshow HLF8 verscheen. Volgens de AD-columniste had Derksen geen ruggengraat, en Derksen was het… deels met haar eens!

Johan Derksen reageerde in Veronica Inside op de column van Angela de Jong, waarin ze hem verweet dat hij geen ruggengraat heeft. “Johan ‘ik ga nooit in de talkshow van Johnny de Mol zitten’ zat natuurlijk tóch in de talkshow van Johnny de Mol.” Volgens De Jong streden Derksen én Maxime Meiland om de titel ‘tv-ster met de slapste ruggengraat’. Kijkers vonden de combinatie van Johan Derksen en Fidan Ekiz trouwens wél interessant.

In Veronica Inside wilde Wilfred Genee óók wel even weten hoe het zit. Derksen zou toch nooit bij Johnny aanschuiven? “Ze weten me te paaien. Dan zeggen ze: als je nou komt, dan kun je Sandra meenemen om haar nieuwe cd te pluggen. Ik weet hoe moeilijk Sandra het gehad heeft, die is eindelijk weer boven jan. Die krijgt dan de gelegenheid om op tv haar cd te pluggen. Dus… dan rijden we tweeënhalf uur naar Amsterdam.”

Article continues after the ad

Sandra is in dit verhaal Derksens chauffeur Sandra Plug, die onder de artiestennaam AJ Plug zangeres is. Plug werd in 2019 ernstig ziek, herstelde, en probeert nu weer aan de weg te timmeren.

Uitzondering gemaakt

Van de mening van Angela de Jong trekt ‘De Snor’ zich niet zoveel aan. “Dan denk je dat je een goede daad verricht en dan komt mevrouw De Jong over je heen. Daar kan ik heel goed tegen. In de tv-wereld zijn er mensen die wakker liggen van mevrouw De Jong. Maar die moet elke dag een stukje schrijven en is blij als ze ergens een vinger achter krijgt, dus dat begrijp ik wel.” Het is trouwens niet de eerste keer dat Angela de Jong fors uithaalt naar Veronica Inside, maar het trio betaalt de columniste meestal met gelijke munt terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Ondanks dat Derksen tóch weer een keertje langskwam in een talkshow, hoeven we hem niet heel vaak in een programma te verwachten. “Ik heb nu een uitzondering gemaakt, maar ik vond het een verschrikking.” Ergens wel jammer, want als Derksen zijn lolbroek níet aanheeft levert dat ook interessante tv op.

VI Vandaag

Hopelijk hebben mensen wél zin om vanaf 10 januari aan te schuiven in de nieuwe talkshow van Johan Derksen! Binnenkort start hij met Wilfred Genee en René van der Gijp het dagelijkse programma VI Vandaag.