johan derksen de oranjezomer ik hou van holland

De heren van De Oranjezomer hebben het zwaar… Waar moeten ze nog over praten nu het Nederlands elftal uitgeschakeld is? Gelukkig kunnen de VI-mannen lekker bonden over hun afkeer voor Ik hou van Holland!

De Oranjezomer bespreekt bondscoach

Nu het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het EK voetbal moeten de heren van De Oranjezomer op zoek naar nieuwe gespreksstof. Gelukkig bakkeleien ze met gemak een half uur over de vraag wie de nieuwe bondscoach moet worden. Niemand lijkt echter aan de strenge eisen van de VI-mannen te voldoen. Zo wordt Louis van Gaal bijvoorbeeld een “psychopaat” genoemd door Johan Derksen. Wanneer de boel dreigt te ontsporen, grijpt ‘schlagerzanger’ Wilfred Genee toch maar in…

Louis van Gaal in Ik hou van Holland

“Het programma heet Oranjezomer, maar daar heeft het al lang niets meer mee te maken. Maar dat doet er allemaal niet toe. U kunt zo meteen wel gaan kijken naar Ik hou van Holland. Lekker, hè, Johan?”, zegt Wilfred. ‘Saint’ Johan steekt zijn afkeer van het programma niet onder stoelen of banken: “Daar zou Louis van Gaal niet in misstaan”, sneert hij. “Daar zitten alle BN’ers die leuk proberen te doen, maar niet leuk zijn. En maar om elkaar lachen.”

Article continues after the ad

'Dat was geweldig geweest'

Wanneer de EK-wedstrijden verlengd moeten worden, wordt De Oranjezomer later uitgezonden. Vaak “weggefrommeld” tussen andere programma’s. Als dat vandaag weer was gebeurd, hadden de VI-mannen “drie minuten in de pauze van Ik hou van Holland” een programma mogen maken, schatert Wilfred. “Dat was geweldig geweest!” Johan vult aan: “Dan weet je meteen hoe belangrijk ze ons vinden. Ik Hou van Holland, het grootste kutprogramma van Nederland. En dan ook nog een herhaling van drie jaar geleden.”

wilfred genee de oranjezomer ik hou van holland

De Oranjezomer is elke dag rond 20:00 uur en 23:00 uur te zien op SBS6.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.