Johan Derksen, Veronica Inside

Johan Derksen lag deze week behoorlijk onder vuur nadat hij in Veronica Inside Akwasi vergeleek met Zwarte Piet. De voetbalanalist laat nu weten niet wakker te liggen van al dat commentaar. 

Article continues after the ad

"Weet je, ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik", vertelt Johan Derksen nu in een interview met AD. De voetbalanalist heeft er dan ook geen spijt van. "Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer. En toen daar die verklede Zwarte Piet in beeld kwam, die speelde met zijn leven, zei ik: 'Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is'." Hij vond het naar eigen zeggen achteraf 'niet eens zo'n slechte grap voor zijn doen'. 

Geen reactie van John de Mol

Daar denken zowel diverse BN'ers als de sponsoren van het programma anders over. Na de felle kritiek die onder ander Anouk uitte richting het adres van Johan zijn het nu de sponsoren die massaal weglopen bij Veronica Inside. Gisteren lieten diverse merken als Gilette, TOTO, Bavaria als Albert Heijn al weten met de zender in gesprek te gaan. Johan heeft nog niets gehoord van de zenderbazen en verwacht dat ook niet. "Ook niet van John de Mol, nee. Die weet toch wat er in ons contract staat? We hebben vast laten leggen dat wij alles mogen zeggen en over iedereen mogen praten."