Voetbalanalist Johan Derksen legde gisteren in Veronica Inside weer eens een programma op het hakblok. Dit keer moesten alle duo's van NPO-talkshow Op1 eraan geloven. Die kregen een stel fikse vegen uit de pan van 'bromsnor'!

Article continues after the ad

Het is zijn zoveelste 'slachtoffer' in slechts een paar weken tijd. Eerder kregen de dames van Ladies Night al een stel pittige uitspraken naar hun hoofden geslingerd, net als Ellie Lust en Britt Dekker, maar die had haar weerwoord al klaar. Gisteren kwam Op1 aan bod in Veronica Inside en het duurde niet lang voordat Derksen de boel afkraakte.

Het 'slechtste' duo

De voetbalkenner liet ook maar meteen weten welk duo hij bagger vindt. Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma, zo blijkt. "Dat jongetje die gisteren het programma deed. Sander, ja. Hij heeft heel veel pretenties, maar ik vind hem heel zwak. Dat meisje ook. Dat is eigenlijk het zwakste duo. Dat meisje zit vooral mooi te zijn", aldus Derksen.


Medelijden

Johan heeft zelfs "medelijden", en wel met Tijs van den Brink. Die presenteert 't programma elke dinsdag met Giovanca Ostiana. "Hij heeft de zwakste juffrouw getroffen. Tijs kun je best een talkshow laten doen. Hij is een beetje stijfjes en er zit altijd een dominee aan tafel, maar hij doet het wel goed. Maar die Giovanca, heet ze? Die kan het gewoon niet. Dat was na twee uitzendingen al duidelijk."

Jeroen Pauw

Momenteel presenteert Jeroen Pauw samen met Fidan Ekiz elke zondag een extra Op1 vanwege de coronacrisis. Volgens Johan doet hij het wél goed en dat valt op. "Het is voor die andere duo’s die er zitten dodelijk dat Pauw op zondagavond er zit, want nu zie je het verschil. Kijk, die duo’s hebben ze gefabriceerd omdat ze geen goede opvolger voor Pauw konden vinden. Die is er ook niet en dan krijg je van die halfbakken toestanden."

Op1 is elke dag rond 22:20 uur te zien op NPO 1.