Veronica Inside is gisteravond van start gegaan met vergelijkbare cijfers als voorganger Voetbal Inside. Naar de eerste aflevering keken 674.000 mensen, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO), en die trouwe fans werden getrakteerd op een ouderwetse gezellige aflevering, maar in een nieuw jasje.

Article continues after the ad

Goed geoefend

De eerste uitzending was, ondanks dat het programma inhoudelijk weinig veranderd is, toch een spannende voor de mannen. Zo onthuld Wilfred Genee na de start van de show dat hij toch wel even heeft geoefend op z’n beginpraatje. Ook gluurde grote baas John de Mol mee vanuit de coulissen; wellicht zorgde dat voor wat extra spanning. “Ik word gek van die man”, gooide Johan er voor de uitzending nog even uit.

Mooi blauw is niet lelijk

Ook het nieuwe decor - “We hebben twintig jaar aan dezelfde tafel gezeten” - is even wennen, maar de grasmat onder hun voeten bevalt goed. René van der Gijp is daarnaast bijzonder content met de kleur blauw die overal gebruikt is. Ook belangrijk natuurlijk.

Veronica Inside (Johan’s slaapkamer)

Zoals gezegd werd het publiek een klassieke ‘Inside’-avond voorgeschoteld. Zoals Wilfred omschrijft: “Je zet vier lelijke mannen aan een tafel, die praten over voetbal, dat duurt anderhalf tot twee uur en meer is het eigenlijk niet. Dat klopt. Niets meer. Niets minder. Behalve dat er een nieuwe verslaggever is - PowNed-gezicht Dennis Schouten - en dat er tussendoor natuurlijk wel de nodige níet-voetbalpraat voorbijkomt, zoals Johan’s nudistenvakantie en het ’s nachts heel af en toe uittrekken van zijn VI-onderbroekje. “Doe de ramen dan maar dicht.”

Bekijk enkele fragmenten uit de allereerste Veronica Inside - dat vanaf nu weer als vanouds iedere maandag en vrijdag te zien is - in onderstaande video’s: