We Want More en Johan Derksen

Johan Derksen deed gisteren in De Oranjezomer een bijzondere uitspraak toen 'schlagerzanger' Wilfred Genee hem vroeg wie de nieuwe Voice-coach moet worden na Jan Smits vertrek. Johan gooide toen SBS6's eigen talentenjacht, We Want More, op tafel en claimde dat hij van dichtbij meemaakte dat uitslagen 'van te voren worden bekokstoofd'.

Article continues after the ad

Zal Talpa-baas John de Mol schuimbekkend voor de buis hebben gezeten na Johans gedurfde claim? Who knows. Wat hij precies vertelde? Nou, dat zit zo. Johan droeg zelf een kandidaat aan voor seizoen 2, namelijk: blueszanger Sean Webster. "Ik zei tegen De Mol: 'Neem Sean Webster, een betere blueszanger is er niet in dit land'."

'Van tevoren bekokstoofd'

Vervolgens maakte Johan naar eigen zeggen dus van dichtbij mee hoe een kandidaat - hij kent Sean heel goed - vóór deelname al weet waar hij gaat stranden. "Nou, dan moet Sean daarheen en dan zeggen ze: 'Jij doet twee rondes mee en dan ga je eruit'. Dat wordt allemaal van tevoren bekokstoofd." Voor wat het waard is: Sean Webster zat er inderdaad maar twee keer in en haalde de finale niet.


Blueszanger met 'een dikke bierpens' kan niet winnen?

Johan claimde ook nog dat Sean er 'niets van mocht zeggen'. "Een blueszanger met een dikke bierpens die liedjes zingt die de massa niet leuk vindt... nee, er moet een barbiepopje winnen natuurlijk. Of een dakloze, die kan ook winnen. Maar niet iemand die wat kan." "Dus", vroeg Wilfred, "bij We Want More is alles al bedacht?" Ja, stelde Derksen, "allemaal voor de show". "Bij The Voice is het niet anders; je hebt geen flikker meer te vertellen."

SBS6 heeft nog niet op de claims van Johan Derksen gereageerd...

De Oranjezomer is van 10 juni t/m 11 juli elke dag na de EK-wedstrijd die avond rond 23:00 uur uur te zien op SBS6, met ook voorafgaand om 20:00 uur tot 20:45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.