Johan Derksen wordt beveiligd na een bedreiging

Johan Derksen wordt op dit moment beveiligd, zo vertelde hij vandaag in De Oranjezomer. Volgens de presentator “hangt er een bedreiginkje in de lucht.”

Derksen werd onlangs gebeld door de Officier van Justitie, zo meldde hij. “Ik heb te maken met een bedreigingszaakje. Vervolgens hoor je: dat is werkgelieerd, want hij hebben de mankracht niet en we hebben geen budget om je te beveiligen.”

Volgens Derksen betekent dat niet dat eventuele bedreigers hun kans schoon moeten zien. “John de Mol heeft een paar uitstekende beveiligers voor mij. Uit die eenheid met die bivakmutsen die huizen binnenvallen, dus die weten van wanten.”

Article continues after the ad

Harde woorden in De Oranjezomer

Derksen legde een link met actuele gebeurtenissen en wond zich enorm op. “Zeven klootzakken die een jongen doodschoppen in Spanje worden genoemd op social media, en er is wel geld en mankracht die klootzakken te beschermen. Als Nederlander voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos!”

Johan Derksen is niet bang

Volgens Genee was het eigenlijk niet de bedoeling dat Derksen deze informatie in De Oranjezomer zou delen. Derksen: “Maar ik geef verder niks prijs.” Op de vraag of Derksen bang is, antwoordde hij laconiek: “Ze kunnen mij alleen blij maken, niet bang.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De lijst met mensen en organisaties (zelfs landen en provincies!) die door Johan Derksen zijn aangepakt is haast eindeloos, dus daar kunnen we niet mee helpen. Hopelijk waait de situatie snel over: het is niet de eerste keer dat de presentator bedreigd wordt.

De Oranjezomer is elke dag te zien op SBS6, rond de klok van 21:30 uur. De aflevering van gisteren kijk je hier terug via KIJK.