Johan Derksen haalde maandagavond op negatieve wijze het nieuws, door een nogal ongelukkige uitspraak over Sylvana Simons te doen.

Article continues after the ad

Trots als een aapje

De opmerking waar het om gaat is de volgende: "Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik dat dat hysterische juffrouwtje Sylvana Simons nu trots als een aapje door het land rent." Dit zei Derksen als reactie op het besluit van RTL om voortaan enkel nog de Schoorsteen Piet te laten zien in hun programma's.

Niet handig

Zeer ongelukkig is de verspreking op zijn minst te noemen. De kern van de Pietendiscussie draait natuurlijk om racisme, dus om in plaats van het woord pauw dan juist het woord aap uit te kiezen, is niet bepaald een handige zet van Johan.

Geen pauw

Toen Wilfred Genee Derksen wees op het feit dat hij zich versprak, maakte hij het net nog even erger. “Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Ze lijkt helemaal niet op een pauw.” In gesprek met NU.nl kwam hij terug op de dag van gisteren. "Ik had het zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen."