Joe Exotic in Tiger King op Netflix

Tiger King-hoofdpersoon Joe Exotic, die momenteel in de bak zit voor het moordplan op zijn aartsrivale Carole Baskin, zat in 2011 al eens in een andere docu. Hierin ondervraagt meester-documentairemaker Louis Theroux 'm onder meer over zijn seksleven.

Article continues after the ad

Netflix zette afgelopen week een fragment online uit deze oude docu. Hierin vraagt Louis of er ooit 'seksuele jaloezie' heerst tussen Joe en zijn toenmalige mannen, waaronder John Finlay, die later claimde helemáál niet getrouwd te zijn geweest met Joe. Volgens de Tiger King was er geen plek voor jaloezie in zijn leven!

Trio

Dat kwam namelijk doordat ze het nooit afzonderlijk van mekaar deden, maar altijd met zijn drieën. "It never happens without all three of us", vertrouwde hij Louis toe. "Really. It works awesome." De beelden, hieronder te zien, voelen wel een beetje raar met de kennis van nu. Zo weten we dat John Finlay zijn tijd met Joe liever wil vergeten, dat Travis Maldonada, de man met wie Joe later zou trouwen, door een tragisch ongeluk om het leven kwam én dat de gruwelijke beerput rond Joe en zijn bizarre gedrag steeds verder opengaat.


Tiger King

Louis interviewde Joe voor zijn eigen reeks, America's Most Dangerous Pets. Hoe kijkt 'Docu King' nu naar Tiger King? Met bewondering én jaloezie, zo blijkt. "Ik geniet enorm van de serie, het wordt alleen lichtelijk bedorven door een gevoel van jaloezie en het gevoel van een gemiste kans: dat ik niet betrokken ben bij wat een wereldwijde hit blijkt te zijn", gaf hij eerder toe. Louis had tijdens het filmen al door dat er 'mogelijk een soort langere serie kon worden gemaakt over die wereld'. "Al had ik toen nog geen enkel idee dat Joe zou eindigen in de gevangenis wegens het inhuren van een huurmoordenaar."