Beste Zangers

Beste Zangers stond deze avond in het teken van allerlei dialecten: Nedersaksisch, Brabants en Twents bijvoorbeeld. De uber-Volendamse presentator Jan Smit kan er af en toe amper chocola van maken. Gelukkig kunnen Joe Buck en Karsu dat wel: zij wisten vanavond menig kijker te roeren.

Beste Zangers

De tweede aflevering van Beste Zangers stond in het teken van Hendrik Jan Bökkers, de frontman van de Overijsselse rockband Bökkers. Het begon in 2010 als coverband van de Achterhoekers van Normaal, maar inmiddels maken ze hun eigen muziek in het Sallands.

Zing'n in 'n dialect

Kortom, een flinke kluif voor de deelnemers, die ineens in een andere tongval moesten zingen. Het klonk er echter niet minder goed om. Karsu blies de kijkers weg dankzij haar sexy, Nedersaskische jazzy nummer, maar singer-songwriter Joe Buck wist het publiek ook te raken, zo blijkt uit de wederom lyrische reacties:

 

Article continues after the ad

Nieuwsgierig naar de optredens? Je kunt die van Karsu hieronder bekijken:

Die van Joe is ook de moeite waard, komt-ie:

Er werd in de studio ook flink gejuicht voor Alides Hidding:

Wil je meer goede optredens uit de serie zien? Dat kan, we hebben de beste optredens uit Beste Zangers verzameld. Als je wil weten welke artiesten er precies meedoen aan dit nieuwe seizoen, dan kun je terecht voor een lineup van alle Beste Zangers-zangers en zangeressen die ditmaal weer nummers voor elkaar zingen.

De Beste Zangers is elke donderdag te zien op NPO1. 

 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.