Jochem Myjer

De hyperactieve cabaretier Jochem Myjer schreef de afgelopen jaren een paar succesvolle kinderboeken over De Gorgels: kleine fantasiewezens die dol zijn op de natuur. Leuk nieuws voor kids én hun ouders: er komt een film over deze boeken, geschreven door de op twee na grappigste man van Nederland.

De Gorgels gaat over een klein jongetje, genaamd Melle. Hij ontdekt op een dag een klein wezentje in zijn kamer: een Gorgel. Als kinderen slapen let hun Gorgel er op dat ze niets overkomt. De gemene Brutelaars willen kinderen juist bezeren, waardoor ze regelmatig met de Gorgels overhoop liggen.

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe film, behalve dat het géén tekenfilm wordt. Tamara Bos (Het Paard Van Sinterklaas, Minoes) schrijft het scenario. Anna van der Heide (Meester Kikker, Brammetje Baas) zal de film regisseren.

Article continues after the ad

De Gorgels

In De Gorgels raakt Melles Gorgel Bobba gewond terwijl hij Melle beschermt tegen een boze Brutelaar. Melle wil zijn beschermengeltje graag redden, maar moet daarvoor heel ver gaan. Hierdoor leert hij een paar belangrijke karaktereigenschappen die hem helpen in het dagelijks leven, waarin hij vaak niet goed begrepen wordt. Zoals positief blijven, bijvoorbeeld.

Wanneer De Gorgels in de bioscoop draait is nog niet bekend. Aangezien het werk aan de film nog niet begonnen is kan het nog wel even duren.