Joaquin Phoenix

Twintig jaar geleden werkten Ridley Scott en Joaquin Phoenix samen aan het historische drama Gladiator. Het duo slaat opnieuw de handen ineen voor het drama Kitbag, over het leven van een andere keizer: Napoleon!

Deadline mocht het nieuws naar buiten brengen. De bron vertelt dat de titel Kitbag komt van het gezegde ‘er is een staf van een generaal verborgen in de uitrusting van elke soldaat.’ Wat betekent…? Ach, dat zien we in de film wel!

Jeugd en Josephine

Het drama gaat ons een kijkje geven in Napoleons jeugd en zijn ongekend snelle klim naar de Franse troon. Natuurlijk is het geen dramafilm zonder een beetje liefde, daarom komt ook de meeslepende, sensationele en grillige relatie van Napoleon met zijn ware liefde Josephine aan bod.

Article continues after the ad

Nog een Oscar voor Phoenix?

Gaat Kitbag de acteur en recent geworden vader weer een Oscar opleveren? Het is te vroeg om je geld erop in te zetten, maar als Joaquin Napoleon net zo iconisch neerzet als hij deed met de Joker, dan komt het wel goed! Wij hebben zijn beste zeven rollen op een rij gezet.

David Scarpa en Ridley Scott

De opnames van Kitbag moeten nog starten. Gelukkig hebben ze al een geweldige schrijver gevonden voor het project: David Scarpa gaat het scenario verzorgen. Hij werkte al eerder samen met Ridley aan All the Money in the World. Voor Ridley aan de film begint heeft hij eerst nog de biopic Gucci op het programma staan, met niemand minder dan Lady Gaga, Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver en Jared Leto.