“It scares the f*cking shit out of me”

Deze week werd officieel bevestigd dat Joaquin Phoenix de rol van The Joker gaat spelen in een aparte film over de iconische Batman-schurk. Geruchten hierover gonsden al sinds februari. De acteur heeft in een eerste interview over de rol verklaard waarom hij deze beroemde slechterik wil vertolken: “It scares the fucking shit out of me”.

Deze Joker-film moet een prequel worden die zich afspeelt in de jaren tachtig. Het verhaal van deze rauwe misdaadfilm met een noir-achtige sfeer zal uitleggen hoe het personage veranderde van een aan lager wal geraakte mislukte komiek tot een machtige superschurk. Regie is in handen van Hangover-regisseur Todd Philips en de opnames zouden al in september van start gaan.

Uit angst tot de rol aangetrokken

De regisseur van drie van de meest succesvolle comedy-films van de afgelopen tien jaar lijkt op het eerste gezicht een rare keuze voor een film over deze duistere schurk. Maar juist omdat Phillips mee doet is Phoenix enthousiast, zo vertelt hij in een interview met website Collider: “Todd maakt diepe indruk op me en heeft een hele interessante kijk op de wereld en op wat hij probeert te zeggen. Het is dus erg aanlokkelijk om met hem aan dit project te werken. Het voelt uniek aan, het is echt een eigen wereld”.

Maar meer dan alles wordt de acteur tot de rol aangetrokken omdat deze hem angst inboezemt: “Misschien is het wel meer dan alles omdat ik er doodsbang van word”. Het is niet duidelijk of Joaquin het hier over de rol van The Joker op zich heeft, of vanwege de torenhoge verwachtingen die deze rol met zich meebrengt. De vertolking van wijlen Heath Ledger uit The Dark Knight was goed voor een Oscar, en lijkt niet te evenaren.

“The Joker, daar kun je niet aankomen”

Grappig genoeg merkt de excentrieke acteur op dat hij een paar jaar terug al met het idee zat te spelen om een film over een superschurk te maken, en dat hij er toen nog vanuit ging dat The Joker bij voorbaat af zou vallen: “Drie of vier jaar terug belde ik mijn agent en zei ik ‘Waarom maken ze niet een karakterstudie over één van de schurken?’ Toen dacht ik nog ‘The Joker daar kun je niet aankomen, dat is al gedaan’. Dus toen ik dit idee hoorde dacht ik: “Oh wat gaaf, dat is precies wat ik wilde doen!” Naast deze Joker-film staan er ook nog meerdere films in de planning waarin Jared Leto opnieuw de groen-paars-witte psychopaat gaat spelen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.