Joaquin Phoenix

Tiger King is een groot succes. De Netflix-reeks werd namelijk in korte tijd miljoenen keren bekeken. Zodoende had iedereen het over de WTF-reeks. Dat geldt niet alleen voor ons gewone stervelingen, ook in Hollywood is Tiger King niet onopgemerkt gebleven. En dat heeft nu geleid tot steun van Joaquin Phoenix en meer beroemdheden voor het wetsvoorstel de Big Cat Public Safety Act.

Hollywood neemt Tiger King als voorbeeld

De Big Cat Public Safety Act wil het verboden stellen dat particulieren katachtigen zoals tijgers bezitten en er rechtstreeks mee in contact te komen, zoals dat dus wel gebeurt in de Netflix-docu Tiger King. Dat klinkt fantastisch, maar helaas moet het Amerikaanse Congres het wetsvoorstel alleen nog wel even goedkeuren... Zodoende heeft regisseur Gabriela Cowperthwaite (Blackfish) een open brief geschreven aan het congres, waarin ze Tiger King expliciet noemt: ''Documentaires als deze kunnen verandering teweegbrengen, soms door een oproep te doen en soms door gewoon een entertainend verhaal te vertellen, waardoor we inzicht krijgen in een wereld waar we ons voorheen niet van bewust waren''.

Dieren Joe Exotic inmiddels weggehaald

Die brief van Cowperthwaite is (via Indiewire) inmiddels ondertekend door talloze Hollywood-sterren, waaronder Oscar-winnaar Joaquin Phoenix. Andere ondertekenaars zijn bijvoorbeeld Rooney Mara, Glenn Close, Kate Mara, Kim Basinger, Anjelica Huston, Christopher Walken, Alison Pill, Olivia Wilde, Sarah Silverman, Jenny Slate en Justin Theroux.

Article continues after the ad

Gelukkig hebben (veel van) de dieren uit de dierentuin van Joe Exotic inmiddels een beter plekje gevonden. Het zou echter mooi zijn als de Big Cat Public Safety Act nog veel meer dieren kan redden!