Klusje nodig als assitent? J.K. Rowling heeft er nog eentje nodig! Haar oude assistente klaagt ze namelijk aan voor zo'n £24,000.

Assistente Amanda heeft namelijk op de creditcard van Rowling een hele hoop stiekeme aankopen gedaan én een hoop dure Harry Potter-merchandise van de schrijfster gestolen.

Amanda werkte van 2014 tot 2017 voor J.K. Rowling. In die tijd heeft ze met Rowlings creditcard een aantal opmerkelijke aankopen gedaan. Zo stal ze £1,200 om twee katten mee te kopen, gaf ze £1,482 uit aan luxe kaarsen, slurpte ze £1,636 naar binnen aan Starbucks-koffie en gaf ze £3,629 uit aan cosmetica. En dat was lang niet alles. Ook uit het huis en kantoor van Rowling verdwenen belangrijke spullen. Zo nam Amanda een gemotoriseerde miniatuurversie van The Hogwarts Express ter waarde van £467.56 mee (hoe dan?!), stal ze een Harry Potter Wizard Collection ter waarde van £2,231 én een Vertelsels van Baker de Bard-set ter waarde van £395. En geloof het of niet: dat is nog steeds niet alles.

Article continues after the ad

J.K. Rowling gaat later dit jaar de rechtszaal in en klaagt Amanda voor £24,000 aan: het bedrag dat ze van haar gestolen heeft. Tot die tijd heeft J.K. Rowling overigens genoeg andere zaken om aan te denken. Wat dacht je van een derde Fantastic Beasts-film bijvoorbeeld?