Robèr Willemsen en Eva Jinek

Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland zat vanavond bij Eva Jinek aan tafel om te praten over de terrassen in Nederland, die vandaag op sommige plekken - ondanks de lockdown - toch opengingen. Hij maakte echter een pijnlijke cijferblunder en Eva greep niet in. Kijkers wél.

Article continues after the ad

Eva begon haar Jinek-uitzending met een uitgebreide terugblik op de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' van winkeliers, maar ook horecaondernemers, die hun terrassen open gooiden. Ze zijn van mening dat ze prima open kunnen omdat ze naar eigen zeggen op een veilige manier gasten kunnen ontvangen zonder dat dat tot extra besmetting leidt. Robèr probeerde zijn punt kracht bij te zetten, maar... hij deed een gekke uitspraak die totaal niet klopt.

Wat zeggie?

Robèr beweerde ergens in het gesprek dat er afgelopen juni, toen de terrassen na de eerste lockdown weer open mochten, méér corona-patiënten op de IC lagen dan nu. Euh... nope, dat klopt van geen kant, zo schreven meerdere kijkers op Twitter. Hoewel Eva het momentje aan zich voorbij liet gaan, en hem dus niet corrigeerde, deden die vlijmscherpe kijkers dat wél. 


Versoepelen

Wel wist Eva bij Robèr te ontlokken hoe zijn gesprek met een stel ministers, waaronder Hugo de Jonge, ging. Ze spraken over horeca-maatregelen en versoepelingen en de horeca-voorman kreeg zelfs een soort van datum te horen.


Eva Jinek en de verkiezingen

Over Eva Jinek gesproken: die zit momenteel in een extra drukke periode. Afgelopen zondag deed ze als een soort voetbalpresentator de voor- en nabeschouwing van het RTL verkiezingsdebat én ze kreeg een dag later dé gast van het debat aan tafel. De komende tijd knalt ze door: volgende week trapt Eva het verkiezingsgaspedaal nog even verder in met speciale verkiezingsuitzendingen van Jinek. Lees hier meer over die 'extra' shows.

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.