Britt Dekker, Jinek

Britt Dekker schoof gisteravond aan bij Jinek om te praten over de hashtag #ikdoenietmeermee. In tegenstelling tot haar collega's ging zij er namelijk eerder deze week tegenin door een ode te schrijven aan haar moeder. De presentatrice kreeg opnieuw heel wat lof.

Article continues after the ad

Britt Dekker is net als haar collega's ook gevraagd om deel te nemen aan de #ikdoenietmeermee-hype, maar daar moest ze duidelijk niets van weten. "Ik dacht: dit zal wel loslopen. Ik wilde eerst niet reageren, maar toen werd het steeds groter en groter. Ik heb ook een grote groep jonge volgers en toen dacht ik: ik voel me gewoon verantwoordelijk om gewoon te zeggen: doe wel mee", legt de blonde presentatrice uit aan Eva.

Grote publiciteit

Ze plaatste daarom een foto van haar moeder om zo kenbaar te maken wat voor gevolgen het 'niet meedoen' heeft. Alleen één probleempje: ze had haar moeder daar niet over ingelicht. "Ze kwam er pas achter toen het op elke voorpagina stond. Ze zei: 'wat heb je nu weer gepost?'. Ik licht eigenlijk nooit mijn familie in als ik iets twitter", reageert ze lachend. Gelukkig waren haar moeder en de zorgcollega's achteraf wel blij met haar actie. "Ze hebben geen grip op die jongeren en waren heel blij dat iemand een soort tegenreactie gaf." 

Lovende reacties

Naast dat kijkers van de talkshow haar verhaal al konden waarderen, was het één reactie waarmee Britt Dekker pas echt indruk maakte. Eva Jinek vroeg de presentatrice naar haar mening op de huidige coronamaatregelen. Britt reageerde daarop: "Daar heb ik geen verstand van." Die reactie leverde flink wat positieve commentaren op! Lees ze hieronder.

Jinek gemist? Bekijk hier de aflevering terug.