Jack van Gelder in Jinek

Normaal krijgt Eva Jinek zelf de nodige online bagger over zich heen rondom een Jinek-uitzending, maar gisterenavond kreeg de legendarische voetbalcommentator Jack van Gelder de volle laag van Twitterend Nederland.

Article continues after the ad

Waarom? Nou, Jack, die aan tafel zat om SBS6's knikkerprogramma Marble Mania te promoten, houdt ervan om zich te mengen in discussies aan tafel. Zijn goed recht natuurlijk. Het haalde bij veel kijkers echter het nodige bloed onder de nagels vandaan. "Ik vind Jack van Gelder wel echt een verrijking voor het politieke meningenlandschap. Zei niemand ooit."

Vermoeiend

Jack hamerde op een 'links blok' en vond dat Lilianne Ploumen - de kersverse PvdA-lijsttrekker zat ook aan tafel - moet fuseren met GroenLinks en de SP. Ook ziet hij liever vandaag dan morgen een avondklok in werking treden. Dan moeten de hondjes maar een keer 'binnen pissen', zei hij zelfs, iets waarvoor hij later nog zijn excuses aanbood.


Veel kijkers vonden Jacks interrupties nogal vervelend. "Dus een man die een knikkerprogramma presenteert gaat Ploumen uitleggen wat ze moet doen?", sneert Brimstone-regisseur Martin Koolhoven. "Jack van Gelder is een kruising tussen Ivo Niehe en Mart Smeets. En dat bedoel ik niet positief", aldus journalist Chris Klomp. Een greep uit de geïrriteerde reacties:


Marble Mania

Jack was dus uitgenodigd om SBS6's nieuwste spektakelshow Marble Mania te promoten. Hij legde samen met presentator Winston Gerschtanowitz uit wat de kijker nu precies kan verwachten van deze knikkershow. Jacks rol? Hij zit natuurlijk in het commentatorhokje! Lees hier meer over Marble Mania.


Marble Mania is vanaf 21 januari elke donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.