De strijd tussen eeuwige vijanden Matt Damon en Jimmy Kimmel krijgt een nieuw hoofdstuk. Dit keer tijdens de 89ste editie van de Oscars. Bekijk het hilarische fragment hierboven!

Oscars 2017

Gisteravond op de rode loper van de Oscars 2017 voelde Matt Damon de bui al hangen. “Ik weet niet wat hij voor me in petto heeft,”  zei Matt tegen E!. “Het wordt gemeen.” Minder dan een uur voor de show, tweette Jimmy een foto van zichzelf achter de schermen, waarop hij Matt in de gaten houdt met het bijschrift: “Dead man walking the red carpet.”

We Bought a Zoo

En ja hoor, in de openingsceremonie begon het. Jimmy noemde Matt in zijn monoloog: "I've known Matt for so long, when I first met Matt, I was the fat one." En later vertoonde hij een video waarin hij het acteerwerk van Matt in de film We Bought a Zoo belachelijk maakt.

Afgekapt

Samen met Academy Award-winnaar Ben Affleck mocht Matt de winnaar voor Best Original Screenplay bekendmaken, maar Matt werd slechts omschreven als ‘gast’ van Ben. Ook werd Matt gelijk afgekapt toen hij het woord nam, wat het werk van Jimmy bleek te zijn.

Running gag

De haat-liefde verhouding tussen Matt Damon en Jimmy Kimmel begon al ruim 10 jaar geleden. Aan het einde van de show bedankt Jimmy Kimmel altijd zijn gasten. Toen de presentator op een keer wat minder bekende gasten over de vloer kreeg, voegde hij daaraan toe: "Onze excuses aan Matt Damon, we hadden geen tijd meer."

Wraak

Damon nam meerdere keren wraak. Zo gijzelde hij Kimmel in 2013, kaapte zijn show en veranderde de naam van Jimmy Kimmel Live! Voor een keer naar Jimmy Kimmel Sucks!. Tot op de dag vandaag halen de twee voortdurend grappen met elkaar uit. Het koppel ging zelfs zogenaamd in relatietherapie, maar dat lijkt niet te werken bleek gisteravond. Bekijk hier de eeuwige strijd tussen Matt Damon en Jimmy Kimmel in de afgelopen jaren terug.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.