Op internetforum Reddit is een gerucht opgedoken dat Disney en Marvel een nieuwe regisseur hebben gevonden voor Guardians of the Galaxy Volume 3. De besnorde filmmaker Jimmy Gunnbergo zou de onlangs ontslagen James Gunn gaan vervangen. Volgens bezoekers van het forum zou de filmmaker zijn aanbevolen door Gunn zelf.

Grap gaat viral

Een grap is altijd meteen minder leuk zodra je hem uitlegt, maar Jimmy is natuurlijk een bijnaam-verbastering van James in het Engels, en Gunnbergo is een mooie variant op Gunns naam, geïnspireerd door de Mexicaanse filmmaker Señor Spielbergo uit de Simpsons. Ook ligt dit bericht, dat inmiddels hartstikke viral aan het gaan is, geheel in de lijn van de droge humor van de Guardians of the Galaxy-films; dat een ontslagen regisseur terug zou kunnen keren onder een nieuwe naam met alleen een nepsnor is wel zo'n dom plan, dat het zo afkomstig zou kunnen zijn van Star-Lord, Drax The Destroyer of Rocket Raccoon.

Script wordt toch wel gebruikt

Intussen blijven er tegenstrijdige berichten opduiken over het lot van Guardians of the Galaxy Volume 3. Onlangs borrelden geruchten naar boven dat Marvel het al door Gunn geschreven script niet meer zouden gebruiken, waarop Dave Bautista aangaf dat hij dan niet meer van de partij zal zijn als Drax. Nu bericht vakblad The Hollywood Reporter dat Gunns script wel degelijk gebruikt gaat worden, en dat hij toch nog achter de schermen in een bepaalde hoedanigheid verbonden blijft aan Marvel. De filmmaker zou namelijk een cruciale rol gaan spelen in het ontwikkelen van meer science fiction-achtige Marvel-films zoals bijvoorbeeld The Eternals en Nova, dus de studio wil hem ook weer niet helemaal kwijt.

Oprotpremie

Daarnaast meldt The Hollywood Reporter ook dat Gunns ontslag nog steeds niet helemaal definitief zou zijn, en dat hij nu in onderhandeling is met de voorwaarden voor zijn ontslag. De filmmaker zou namelijk recht hebben op een oprotpremie van tussen de zeven en de tien miljoen dollar. Intussen hebben andere filmstudio's al laten weten wel degelijk interesse te hebben om met Gunn samen te werken.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.