Jimmy Fallon

The Tonight Show-host Jimmy Fallon biedt zijn excuses aan voor een blackface-sketch uit 2000.

Article continues after the ad

De acteur, komiek en presentator zat toen nog in het Saturday Night Live-team en dook in één van de sketches op in blackface. Hij deed komiek Chris Rock na en liet zichzelf daarvoor donker schminken. Het fragment dook de afgelopen tijd weer op en ging met veel verontwaardiging rond op sociale media, iets waar Tyra Banks laatst ook mee moest dealen.

Excuses

Jimmy gaat nu op twitter alsnog diep door het stof. Hij bedankt de mensen die hem terechtwezen. "I made a terrible decision to do an impersonation of Chris Rock while in blackface.  There is no excuse for this", blikt hij terug. "I am very sorry for making this unquestionably offensive decision and thank all of you for holding me accountable."


Jamie Foxx

Acteur Jamie Foxx vindt overigens dat Jimmy zijn excuses niet aan hoefde te bieden. "Hij imiteerde Chris Rock. Dat is geen blackface", liet hij weten in de comments onder een Instagrampost van E! over de excuses van Jimmy. "We zijn comedians. Ik weet dat het moeilijke tijden zijn, maar dit gaat wat ver." Ook merkt Jamie op dat hij en andere zwarte komieken in de jaren 90'-sketchshow Living Color ook typetjes van andere rassen nadeden. "Laat dit gaan, we hebben grotere problemen."

Het bewuste fragment: