Heb jij je ooit afgevraagd waarom Jim Bakkum geen onderdeel was van het nieuwe Idols? De zanger is wel benaderd, maar weigerde omdat zijn maatje Jamai Loman al meedeed als jurylid aan het programma.

Article continues after the ad

Bassie en Adriaan

Jim heeft niets tegen Jamai, absoluut niet zelfs. De reden dat hij nee zei tegen Idols was een andere. "Ik denk dat het leuk is dat Jamai in de jury zit maar ik denk dat als we er allebei in hadden gezeten, het dan een soort van Bassie en Adriaan in de jury was geweest", aldus Jim in gesprek met Lex Gaarthuis.

Presentatie

De zanger / acteur had het een ander verhaal gevonden als hij benaderd was voor de presentatie van Idols, een rol die Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond samen vervulden. Nu is Jim bezig met de presentatie van een gloednieuwe talentenjacht op FOX.

Nieuwe talentenjacht

De opzet hiervan lijkt een beetje op die van SBS6-formule K3 Zoekt K3, vertelt Bakkum: "De kandidaten moeten eerst langs een publieksjury. Als die ze goed genoeg vinden mogen ze door een soort enorme wall naar de vakjury." In de talentenjacht van het FOX-programma gaat de jury, in samenwerking met het publiek dus, op zoek naar een boyband.