Vijfendertig jaar nadat The Dark Crystal in de bioscopen verscheen, werkt Netflix aan een prequel van deze baanbrekende fantasyfilm. Bekijk hier alvast de eerste teaser!

Article continues after the ad

Cultklassieker

In 1982 verraste Jim Henson, bekend van Sesamstraat, Labyrinth en The Muppet Show, vriend en vijand met The Dark Crystal. Door het duistere karakter van deze fantasyfilm was The Dark Crystal in Amerika niet meteen een kassucces, maar in de loop der jaren groeide The Dark Crystal uit tot een cultklassieker. Dat is onder meer te danken aan de baanbrekende speciale effecten, die ook nu nog bij vlagen griezelig overtuigend zijn. Na een paar mislukte pogingen om een vervolg te maken op The Dark Crystal, komt er nu een tiendelige televisieserie op Netflix!

Epische reis

In de originele film regeerden de kwaadaardige Skeksis met harde hand over het rijk van Thra. Het is aan twee Gelflings, Jen en Kira, om de Skeksis te stoppen. De serie, genaamd The Dark Crystal: Age of Resistance, speelt zich vele jaren voor de film van Jim Henson af. Hierin ontdekken drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van Skeksis. Ze beginnen aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.

Poppenspeler

Louis Letterier (Now You See Me, The Incredible Hulk) tekende voor de regie en de productie van de serie. Het is nog niet bekend wanneer Age of Resistance zal verschijnen, maar de opnames gaan dit najaar van start. Om alvast in de stemming te komen, gaf Netflix vandaag wel al een korte teaser vrij. Hierin vertelt de legendarische poppenspeler Jim Henson wat The Dark Crystal voor hem betekent.