Jim Geduld

Jim Geduld brak door in de rol van Arthur Peters in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij was maar liefst zeven jaar lang te zien als de geliefde van Dian Alberts. Maar daar kwam in 1999 een eind aan. De acteur worstelde met drank- en drugsverslavingen, die steeds meer hun tol begonnen te eisen op de set. Jim Geduld werd uit de serie geschreven en begon een moeizaam proces om af te kicken van de cocaïne. In de nieuwste aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden blikt hij nu terug op deze donkere periode.


Verslaving

Jim Geduld heeft begrip voor de keuze om hem uit GTST te schrijven. “Ik kwam regelmatig te laat, een paar keer kwam ik zelfs helemaal niet opdagen. Maar als je in je verslaving gevangen bent, denk je maar aan één ding: gebruiken”, vertelt hij in een interview met Froukje de Both in Goede Tijden, Zomer Tijden. Toch bleek zijn ontslag bij de soapserie een stap in de goede richting. “Het was een hele moeilijke en kwetsbare periode, maar ik heb gelukkig goede mensen om mij heen gehad, die hebben mij daar echt doorheen geholpen.”

Nieuwe rol

Dat is een behoorlijk understatement! Inmiddels staat de voormalige acteur namelijk aan het hoofd van GGZ Interventies, een zorginstelling die gespecialiseerd is in verslavingsproblematiek. En voor die rol hoeft Jimmy zich niet in te lezen…

Article continues after the ad

De complete aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden is terug te zien op de website van RTL Boulevard!