Jim Carrey laat zich niet uit het veld slaan door de beschuldigingen dat hij schuld heeft aan de dood van zijn ex-vriendin Cathriona White. Zij overleed vorig jaar aan een overdosis medicijnen die door de Dumb and Dumber-acteur verschaft zouden zijn. Carey noemt deze beschuldigingen “een vreselijke schande”.

Article continues after the ad

Aanklacht

De echtgenoot van Cathriona White heeft de aanklacht tegen Jim Carrey ingediend. Hij is ervan overtuigd dat de acteur de medicijnen aan zijn ex-vriendin heeft gegeven, hoewel hij wist dat zij eerder een overdosis had genomen. Justitie bevestigde eerder dat de medicijnen op naam van Arthur King stonden. Deze naam gebruikt Carrey vaak als pseudoniem. 

Statement

Nu komt Jim Carrey via People Magazine met een officieel statement naar buiten. “Ik zal deze harteloze poging om mij, of de vrouw van wie ik hield, uit te buiten niet tolereren”, zegt hij. “Cat’s problemen bestonden al lang voor ik haar leerde kennen en tot mijn spijt had haar tragische einde door niemand voorkomen kunnen worden.” Carrey is van plan om in hoger beroep te gaan tegen de aantijgingen.