Hollywood-acteur Jim Carrey heeft de hoofdrol in een nieuwe televisieserie binnengesleept. Hij gaat de hoofdrol spelen in de comedy Kidding. Daarin gaat ie ook opnieuw samenwerken met Eternal Sunshine of the Spotless Mind-regisseur Michel Gondry. Dit is de eerste grote televisierol voor Carrey sinds hij van 1990 tot 1994 speelde in het sketchprogramma In Living Color.

Article continues after the ad

Carrey gaat de rol spelen van Jeff, een icoon van de kindertelevisie met een miljoenenimperium. Wanneer zijn gezin uiteen dreigt te vallen, komt hij erachter dat de wijsheden die hij zijn jonge publiek al jaren probeert bij te brengen helemaal niets te betekenen hebben. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen van een half uur bestaan, die uitgezonden gaan worden door de Amerikaanse betaalzender Showtime.

“Deze rol gaat ervoor zorgen dat het publiek zich afvraagt waarom ze hem zo lang niet op televisie hebben gezien”, zegt David Nevins, de directeur van Showtime. “We kunnen uitkijken naar een onweerstaanbare, vulkanische en emotionele kijkervaring.”