In Man On The Moon (1999) speelde komiek Jim Carrey zijn grote idool Andy Kaufman. Achter de schermen irriteerde Carrey iedereen, door constant in de rol van de experimentele grappenmaker te blijven. Hoe bizar het werd, zie je binnenkort in de Netflix-docu Jim & Andy.

Article continues after the ad

Jim & Andy

In Hollywood werd al jaren gefluisterd over Jim Carrey's… bijzondere gedrag tijdens de opnames van Man On The Moon. Filmmaatschappij Universal gaf de beelden nooit vrij, uit angst voor imagoschade! 

Andy Kaufman had een unieke kijk op comedy, en zette zijn publiek continu op het verkeerde been. Scheld- en vechtpartijen, publieke vernederingen en mislukte sketches hoorden allemaal bij de grappen, maar lang niet iedereen had dat door. Kaufman overleed in 1984, maar sommige fans geloven dat zelfs dát onderdeel is van een grap, en de komiek binnenkort ineens opduikt.

In de geest van Kaufman deed Jim Carrey vaak zo irritant mogelijk. In de trailer van Jim & Andy zie je de crew regelmatig gemaakt lachen om de capriolen, terwijl ze van binnen een beetje sterven!

Jim & Andy, volledige titel Jim & Andy: The Great Beyond - With a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton, is vanaf 17 november te zien op Netflix. Lastige keuze: op die dag verschijnt ook Marvel-serie The Punisher online.