Zanger/acteur Jim Bakkum heeft veel moeite gedaan om de zieke Jayme en zijn ouders te helpen, en... hij heeft goed nieuws over Team Jayme!

Toen de ouders van Jayme bij Beau vertelden over de ziekte van hun zoontje (SMA), kwamen enorm veel BN’ers en gewone Nederlanders in actie! Het knetterdure medicijn Zolgensma werd in Nederland niet vergoed, dus zocht de familie een dure behandeling in het buitenland. Er werden veel initiatieven gestart om geld in te zamelen om de dure medicijnen te kunnen betalen.

Door ieders inspanningen werd het streefbedrag van 1,9 miljoen eind mei gehaald. Toen volgde er echter nóg een tegenvaller: de behandeling viel een stukje duurder uit, waardoor er nog eens drie ton moest worden binnengesleept (vanwege de vlucht, nazorg, e.d.). Dit werd gelukkig vrij snel bij elkaar gevonden, waarna Jayme eind juli naar Hongarije kon.

Article continues after the ad

Jim Bakkum deelt vandaag op Instagram dat Jayme eindelijk behandeld is met Zolgensma. Het middel moet ervoor zorgen dat Jaymes lichaam weer een bepaald eiwit aanmaakt, waardoor zijn spieren weer beter werken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Ik stop pas met strijden totdat Jayme is behandeld’ - heb ik iedere keer gezegd. Ik wilde dit jongetje (en zijn mede SMA patiëntjes) helpen. Een medicijn van 2 miljoen, dat niet vergoed wordt en ook nog eens niet aan kindjes van 6 maanden en ouder toegediend kan worden in Nederland; daar kon ik niet bij. Ik heb in de quarantaine periode dagenlang mijn contacten benaderd in de Nederlandse media. Want met dit exorbitante bedrag was er nationale aandacht nodig. Er kwam zoveel positieve respons vanuit de media, waarvoor ik ze eeuwig dankbaar ben. Langzaamaan kreeg Nederland de situatie van Jayme door en binnen een mum van tijd sprong de teller met tonnen per dag omhoog. Wow! Allerlei tegenslagen volgden voor de familie. Maar vandaag was dan eindelijk de dag. JAYME IS BEHANDELD! Hij heeft in Hongarije Zolgensma toegediend gekregen. En dat allemaal dankzij jullie. Jullie lieve Nederlanders die voor deze mensen hebben klaargestaan met alle lieve acties en donaties. We did it! 🙏🏼❤️ @TeamJayme2020

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op

Bakkum, en zijn vrouw Bettina Holwerda, zetten zich enorm in voor Jayme en zijn familie. Bakkum nam met Glennis Grace een single voor de kleine patiënt op, en maakte andere mensen enthousiast om Team Jayme te helpen.

Bakkum bedankt!

Bakkum bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan Team Jayme, en krijgt enorm veel bijval op zijn post. Het regent hartjes van o.a. Chantal Janzen, Suzan en Freek, Leontine Borsato, Bridget, Jesse Klaver en Herman den Blijker.

De behandeling van Jayme is op zich enorm goed nieuws, maar Jayme heeft nog wel een herstelperiode van drie maanden voor de boeg. Daarna gaat het hopelijk een stuk beter met het kleine ventje!