Jim Bakkum

Jim Bakkum zit grof gezegd in 90% van de Nederlandse romantische comedy's. Er is haast niemand die het genre zo goed onder de knie heeft als 'Koning Romcom'. Maar nu is het wel een beetje klaar, vindt-ie zelf.

Lees ook: De top 25 beste Nederlandse romcoms ooit

Dat geeft de acteur aan in een uitgebreid interview in Veronica Superguide. De nieuwe editie - met Jim én een sekspop - ligt vanaf vandaag in de winkels.

Liefde zonder Grenzen

In de nieuwe romcom Liefde zonder Grenzen speelt Jim al een ander personage dan hij gewend is. Zijn Maarten - getrouwd met een vrouw - wordt verliefd op de beste vriend van zijn zus Lieke (Abbey Hoes). Tegenspeler Freek Bartels vroeg aan Jim of-ie echt of nep wilde zoenen voor hun scènes samen. "Mijn antwoord was dat ik het graag altijd zo realistisch mogelijk wil, wat heel erg vanzelf ging. Spelen dat je verliefd bent op een vrouw is hetzelfde als spelen dat je verliefd bent op een man, tijdens het zoenen prikt het alleen wat meer.

Article continues after the ad

Klaar met romcoms?

Leuk, zo'n 'Koning Romcom'-label, maar wil Jim niet wat meer buiten zijn romcomfortzone stappen? Ja, zo blijkt. "Ik zit wel op een kantelpunt qua films", geeft hij toe. "De afgelopen jaren heb ik de uitdaging gezocht in romcoms, maar ik wil nu weleens iets anders van mezelf laten zien." Wat hij óók gaat doen: "Ik zeg al heel vaak 'nee' tegen films, maar ik ga nog kritischer zijn en veel zelf ontwikkelen."


Liefde Zonder Grenzen draait vanaf 14 oktober in de bios. Het hele interview met Jim Bakkum staat in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.