The Band, de nieuwe talentenjacht van het Belgische VTM en FOX in Nederland, start vandaag met de zoektocht naar een Nederlandstalige popgroep.

Article continues after the ad

De jury

Presentatoren Jim Bakkum, Laura Tesoro en Niels Destadsbader trappen de opnames af en gaan samen met Nederland en Vlaanderen op zoek naar nieuw mannelijk zangtalent. De jury bestaat uit: singer-songwriter Nielson, danscoach Min Hee Bervoets, voorheen jurylid bij So You Think You Can Dance, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en de Vlaamse zanger Kris Wauters.

Auditie

Jim, Laura en Niels ontvangen de komende dagen tientallen kandidaten in de AED Studio’s in het Belgische Lint. Zij performen individueel met een zelfgekozen Nederlandstalig nummer voor de publieksjury die bestaat uit 25 kinderen, 25 jongens, 25 meisjes en 25 ouders. De kandidaat die drie van de vier tribunes ziet openen, zet zijn auditie voort voor juryleden Nielson, Min Hee, Slongs en Kris. 

Op de buis

Voor wie geen meerderheid van de publieksjury weet te overtuigen, houdt het avontuur bij The Band op. Alleen de beste kandidaten komen in aanmerking voor een plek in de liveshows, later in het voorjaar van 2017. In de liveshows wordt uiteindelijk de nieuwe popgroep gevormd. "Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd", zegt Nielson over zijn tv-avontuur. 

Je ziet The Band vanaf vrijdag 17 februari om 20.30 uur op FOX en VTM.