Jim Bakkum bij Onze Jongens in Miami

Vorige week vrijdag werd bekend dat zanger Bill Withers op 81-jarige leeftijd is overleden. Deze soullegende maakte de wereld een stukje mooier met evergreens als ‘Lovely Day’, ‘Lean on Me’ en ‘Just the Two of Us’. Maar misschien wel zijn bekendste nummer is ‘Ain’t No Sunshine’. Deze tranentrekker werd gecoverd door Jim Bakkum in de talkshow Tijd voor MAX! Op Instagram deelde de hartenbreker een video van het optreden!

Spontaan

Net spontaan Tijd voor MAX geopend met een ode aan de overleden Bill Withers. Altijd mooi hoe 30 seconden voor live zulke dingen kunnen ontstaan”, zo schrijft Jim Bakkum bij de video. Maar dat is niet het enige lied dat de acteur uit Onze Jongens (nu weer te zien op Netflix!) ten gehore bracht bij de talkshow!
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik postte vorige week een liedje dat Bettina schreef over deze Corona periode. Naar aanleiding daarvan vroeg @TijdVoorMax mij of ik het in de uitzending wilde zingen. De tekst is hier en daar wat aangepast in vergelijking met vorige week. • Je mag kritiek hebben op het feit dat er mensen zijn die liedjes maken over deze gekke tijd. Maar je moet begrijpen dat dít is wat WIJ doen. Net als dat er mensen zijn die er krantenartikelen over schrijven. Of mensen die er docu’s over maken. Ik zit thuis. Al mijn projecten zijn afgezegd of verschoven. En dat zeg ik niet om zielig gevonden te worden, maar om duidelijk te maken dat ik me op mijn manier nuttig wil maken om deze tijd door te komen (los van het fulltime huisvaderen en kleutermeester zijn 🤪). - Anyway, Bettina schrijft zeer verdienstelijk liedjes sinds de slapeloze nachten van Molly (ze schrijft letterlijk in de nacht 😂) en deze hebben we met de kinderen in onze nek afgemaakt en vandaag had het zijn primeur op televisie. Ik was heel nerveus na een paar weken niets gedaan te hebben, dus hier en daar wat shakey 🥴, maar de boodschap blijft. We doen dit samen, maar niet zij aan zij. Voor even ❤️

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op


Coronalied

De echte aanleiding voor Jims bezoek aan de studio was namelijk om een nummer over corona te zingen. En na alle kritiek op het coronalied voelde hij de bui waarschijnlijk al hangen. “Je mag kritiek hebben op het feit dat er mensen zijn die liedjes maken over deze gekke tijd. Maar je moet begrijpen dat dít is wat WIJ doen”, schrijft Jim op Insta. “We doen dit samen, maar niet zij aan zij.

Article continues after the ad