Jette van der Meij

Jette van der Meij, beter bekend als Laura in Goede Tijden, Slechte Tijden, vindt het ontzettend jammer dat haar rol kleiner is geworden. De 66-jarige wil meer oudere mensen zien in de soap.

“Ik vind het belangrijk dat meer oudere mensen te zien zijn, omdat kijkers dan misschien beseffen dat je op je 66ste nog best zin kunt hebben om te feesten en verliefd kunt worden", laat de actrice weten. Alhoewel ze een verhaallijn over ziekte in combinatie met ouderdom niet uitsluit, roept ze de makers van GTST op om voor een andere richting te gaan: “Veel mensen van mijn leeftijd zijn nog heel vitaal. Laat dat zien!”

Een jonger publiek

“Ik kan het niet staven maar misschien hebben de makers zich een tijdje meer op jongere personages gericht om zo een jonger publiek te trekken. Daar past een grote rol van Laura niet bij”, aldus Jette, die al 30 jaar rondloopt in Meerdijk.

Article continues after the ad

Gelukkig zet GTST stappen om meer oudere personages aan het fictieve dorpje toe te voegen. Zo speelt Johnny Kraaijkamp sinds vorig seizoen opa Henk, het hoofd van de nieuwe familie Verduyn.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Place your bets... Wie is er sneller, #Laura of #Henk? 🚶‍♂🚶‍♀#gtst

A post shared by Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) on

30 jaar GTST

Op 1 oktober bestaat de bekendste soapserie van Nederland 30 jaar. Het feest is helemaal compleet met de terugkeer van een oude bekende: Robert Alberts! Jette verklapte in het zomerse praatprogramma Goede Tijden, Zomer Tijden al dat dit bezoekje heel wat herinneringen naar boven gaat halen bij Laura. Dat betekent lekker veel Laura-scènes dus!

De jubileumuitzending van GTST is op donderdag 1 oktober te zien om 20:00 uur.