Jessica Chastain gaat de geheel vrouwelijke ensemble-cast aanvoeren van de spionagethriller 355. Simon Kinberg, bekend van onder meer Mr & Mrs. Smith en X-Men: Apocalypse, gaat de film regisseren.

Article continues after the ad

Diverse stoere cast

Het heeft even geduurd maar Hollywood lijkt eindelijk de vrouwelijke actiefilm te ontdekken. Ocean's 8 knalt deze zomer de bioscopen in, er gaan geruchten over een Expendabelles-film als vrouwelijke tegenhanger van het macho testosteron-circus dat The Expendables heet, en nu dan vanuit het filmfestival van Cannes de aankondiging van 355 met een stoere cast vol topactrices. Het is ook een diverse cast die bestaat uit Lupita Nyong'o met haar Keniaanse roots, de Spaanse Penélope Cruz, Marion Française Marion Cotillard en Fan Bingbing uit China. De dames kondigden het project trots aan op hun twitteraccounts.

Fox Force Five

In 355 komen vijf vrouwelijke spionnen samen om te voorkomen dat een machtig wapen in de handen valt van een boze organisatie die er snode plannen mee heeft. Het kan origineler, maar wat boeit het met zo'n cast. Jessica Chastain produceert de film ook met haar eigen productiemaatschappij die ze vol zelfspot Freckle Films heeft genoemd. Het plot met vijf stoere geheim agentes klinkt trouwens wel heel erg afgekeken van Fox Force Five uit Pulp Fiction. Leg maar uit, Mia Wallace: