De Amerikaanse Hollywoodactrice Jessica Chastain komt naar de Nederlandse première van de film Molly's Game, waarin ze de hoofdrol speelt. De galapremière is op dinsdag 12 december in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Article continues after the ad

Golden Globe

Jessica Chastain begon haar carrière als televisieactrice en speelde gastrollen in series als ER, Veronica Mars en Colse to home. Ze heeft al meer dan zestig prijzen gewonnen, waaronder een Golden Globe voor haar hoofdrol in Zero Dark Thirty. Verder vertolkte zij rollen in The Help, The Martian en Interstellar en The Huntsman: Winter’s War. Eerder dit jaar was ze al te zien in The Zookeeper’s Wife.

Molly Bloom

Molly's Game is het regiedebuut van Oscar-winnaar Aaron Sorkin. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Molly Bloom die zich van van professionele skiester opklom naar high class pokerhostess. Het levert haar de titel ‘the poker princess’ op. De hoofdrollen in de film, die vanaf 26 december in de bioscopen draait, worden vertolkt door Jessica Chastain, Idris Elba en Michael Cera.