Het was al bekend dat Jeremy Renner niet te zien is als William Brandt in Mission: Impossible - Fallout omdat de acteur niet beschikbaar was. Nu heeft regisseur Christopher McQuarrie onthuld dat de acteur weigerde om toch nog in een klein rolletje op te duiken.

Article continues after the ad

Tot het verschijnen van Avengers Infinity War werd er vanuit gegaan dat Renner niet bij de cast van de zesde Mission: Impossible-film zat vanwege zijn Marvel-verplichtingen. Totdat die derde Avengers-film uitkwam en Renners Hawkeye in geen velden of wegen te bekennen was?! Wat was er dan wel aan de hand? In een uitgebreide podcast met het gezaghebbende filmblad Empire verschaft regisseur Christopher McQuarrie duidelijkheid.

Tussen de wal en het schip

“Jeremy zat contractueel vast aan The Avengers, terwijl ze hem daar uiteindelijk niet voor gebruikten, en wij wisten nog niet hoe de film eruit ging zien. Dus we konden hem geen opnameschema voorleggen. We hadden volledige vrijheid nodig”. Beetje zuur dus voor Renner dat hij nu in plaats van twee hele grote blockbusters er helemaal geen heeft dit jaar. Dat beseft McQuarrie ook: “De pech voor Jeremy is dat hij tussen de wal en het schip kwam met de ene partij die hem niet nodig had, en de andere partij die niet wist hoe ze hem nodig zouden hebben”.

Nou dan niet hoor

Toch sloeg Renner uiteindelijk nog een niet onaardige troostprijs af: McQuarrie stelde voor om dan alleen een korte scène met de acteur op te nemen. In de openingsscène zou William Brandt al doodgeschoten worden, waardoor Renner maar een paar dagen beschikbaar had hoeven zijn. Daar had de norse acteur echter geen zin in. Achteraf misschien een slimme beslissing, want nu kan William Brandt zich over een paar jaar in een eventuele zevende Mission: Impossible-film weer bij Ethan Hunt en zijn andere teammaten voegen - als er tenminste geen vijfde Avengers-film roet in Renners eten komt gooien. In de volgend jaar te verschijnen vierde Avengers-film doet de acteur wel weer gewoon mee als Hawkeye!